SAMTALSTERAPI STOCKHOLM

Varför samtalsterapi?
I samtalsterapi får du lära dig mer om dig själv. Du upptäcker dina styrkor och förmågor men även sådant som kanske hindrar dig. Du utvecklas som person och det gagnar dig i både privatliv, arbetsliv och i relationer.
Det kan handla om att ta hand om olika rädslor såsom ensamhet, ångest eller dålig självkänsla.
Kanske är du stressad, deprimerad, utbränd. Det kan vara att ta hand om sorg och besvikelse. Ibland upplever man att man helt tappat bort sig själv och/eller att andra styr ens liv.
Du kanske har något helt annat du vill ta itu med?
 
Vad och hur påverkar samtalsterapin?
Vi människor är en helhet som består av kropp, känslor, tankar och intellekt. Samspelet mellan de här olika delarna inom oss, är avgörande för hur vi mår. Vi behöver ta hänsyn till alla delarna för att må bra.

Många av oss går runt och mår dåligt helt i onödan. Ofta ser vi inte orsaken till varför vi mår som vi gör. Ångest, depression, dålig självkänsla, stress etc. kan orsaka en rad fysiska besvär såsom; huvudvärk, magbesvär, ledvärk, eksem, nack- och ryggont mm. När vi börjar arbeta med våra tankar, känslor och intellekt och får ett ökat mentalt välmående så påverkas även vårt fysiska välmående.

Vad gör man i samtalsterapi?
I samtalsterapi behöver du inte prestera något, istället försöker vi tillsammans hitta orsakerna till att du mår som du gör och hitta vägar till att må bättre.
Är det något som saknas så vill vi hjälpa dig att hitta det du söker. Kanske känns det trassligt eller rörigt och du behöver hjälp att bena ut och få struktur, innan du vet vad du egentligen vill.

Hur kan man nå det man önskar i samtalsterapi?
Vi på Samtal i Centrum arbetar utifrån psykosyntes som är en psykologiform som fokuserar på att se möjligheter. Här finns en stor variation av metoder som vi kan använda oss av t ex KBT (Kognitiv Beteende Terapi), mindfulness och mycket mer. Vi plockar ut de som passar bäst till just dig. Vi utgår alltid från dig, vad du behöver och vill och hittar lämpliga förhållningssätt och verktyg.

Vi jobbar i en lugn och trygg miljö där du kan vara dig själv och där du kan utvecklas.

Vill du prova på vad samtalsterapi är?
För att du ska få chansen att prova om detta är något för dig erbjuder jag ett första prova-på-möte till halva priset.
Vi ses då ca 1 tim 20 min.